Syftet med Grundläggande flygutbildning, GFU samt Grundläggande Taktisk Utbildning, GTU är att skapa en gemensam kunskapsgrund som vi alla kan tillämpa. Fokus kommer initialt att ligga på kommunikation i och mellan flighter, standardiserade sätt att förmedla information, att lära sig lyssna och uppfatta/processa det som sker i omgivningen, förhållningssätt på och runt flygplatser, och på hur en “flight lead” leder sin flight. Och lite vett och etikett:) SRS kommer därför att vara ett krav, då det är det bästa sättet att simulera radiokommunikation.

Ett mer långsiktigt mål är att kunna utnyttja denna kunskap i koordinerade militära uppdrag, men vi är övertygade om att vi måste börja från början med det basala för att sedan kunna bygga på med mer komplexa uppgifter. Vi kommer inte att träna på speciella moduler eller vapensystem. Och för att göra det möjligt för alla att vara med så tänker vi använda oss av den fria ”community-tillverkade” A-4:an. Denna är lättstartad, lättflugen och tillgänglig för alla.

 

Bild från Eagle Dynamics Forum.

Tanken är inte att ”efterlikna verkligheten”, utan att försöka hitta en gemensam lägstanivå som passar för spelet, vilket förhoppningsvis leder till mer disciplinerade, mindre kaotiska gemensamma flygningar. Detta kanske inte passar för alla, och man måste inte vara med! Målet är inte heller att skapa en strikt, kravfylld miljö, utan alla får såklart fortsätta flyga precis hur och när de vill inom NOSIG.

Detta är en chans för de som vill utveckla det gemensamma flygandet. Vi tror att det kan bli roligt, och ge resultat! Utbildningstillfällena kommer att spridas ut över våra gemensamma tisdagsflygningar, kanske varannan till var tredje vecka. Vi siktar på att köra varje pass två gånger, för de som eventuellt vill vara med men missar första tillfället. Vi kan också upprepa hela serien med jämna mellanrum för att upprätthålla och sprida kunskapen till nya medlemmar.

Vid det första tillfället kommer vi att fokusera på att installera A4:an och att få SRS att fungera. Detta är således ”obligatoriskt” för alla som vill vara med vid de framtida övningarna, och som inte känner sig fullt bekväma med dessa. Självklart kommer vi att utvärdera och justera konceptet, och tar gärna emot feedback och förslag framöver.

GFU med fokus på gemensam koordinerad flygning. Som vi tidigare nämnt så kommer vi att använda oss av den community-tillverkade A-4 modulen samt SRS.

Kursmaterial

Ni som inte kunde vara med på genomgången av detta, men ändå vill vara med här är en länk till presentationerna:

Installation av A-4

* Ladda ner den senaste A-4E-C-installationsfilen från release-sidan.
* Packa upp innehållet i zip-filen i följande mapp: “C: \ Användare \ användarnamn \ Sparade spel \ DCS”.
* För att hjälpa JSGME-användare har vi inkluderat mapparna “mods / plane /” i zip. Du kan säkert slå samman dessa mappar med din DCS World-användermapp.

Källa: https://github.com/heclak/community-a4e-c

Vill du utvecklas?

…och följa med på denna resa, då bör du kolla in NOSIG på Facebook (Privat grupp).